Regusto logo

Naujienlaiškis

CSC certified speciality coffee

Gaminti ir parduoti aukštos kokybės kavą pavadinimu “ypatinga” nėra pakankama. Reikalingi kriterijai ypatingos kavos savybėms apibrėžti.

CSC naudoja griežtas procedūras, kiekviename kavos gamybos ciklo žingsnyje, kad garantuotų ir sertifikuotų aukščiausią kokybės standartą pasaulyje. Šios veiklos ypatumą pabrėžia maisto grandinės skaidrumo sertifikatas ISO22005.

Kiekvienai šaliai augintojai siekiančiai gauti CSC kokybės sertifikatą techninis komitetas nustato esminius reikalavimus. Nurodomi geriausiems kavamedžiams auginti tinkamiausi plotai ir jų idealus aukštis (altitudė), aukštos kokybės standartai uogų apdirbimui ir tinkamiausias laikotarpis transportavimui.
Kartą per metus gamintojai privalo siųsti CSC naujo kavos derliaus reprezentacinius mėginius. Kiekvieną kartą tikrinama naujos pakraunamos siuntos kokybė. Kai CSC narys skrudintojas perka kavos partiją, laivui įplaukus į uostą trečią kartą imamas žalios kavos mėginys ir išsiunčiamas "cupperiui" , kuris palygina jį su ankstesniais mėginiais. Tik gavus patvirtinimą, kad visų mėginių kokybė sutampa CSC gamina tikslų skaičių etikečių kiekvienai būsimai ypatingos kavos pakuotei su eilės numeriu. Etikečių skaičius apskaičiuojamas proporcingai konkrečios įsigytos žalios kavos partijos dydžiui.
CSC sertifikatas patvirtina, kad kavos ir jų mišiniai buvo gaminti naudojant tik sertifikuotą CSC žalią kavą ir buvo laikomasi tikslių procedūrų kavą transportuojant, skrudinant, maišant bei pakuojant.

CSC etiketės tai aukščiausios kokybės kavos garantija baristoms ir galutiniams vartotojams.